+359877171757

Конзолният стелаж за дългомерни материали е тип стелаж, специално проектиран за съхранение на материали като тръби, профили, дървени греди и други продукти с голяма дължина. Този вид стелажи има издължени конзоли или рафтове, които изпълняват ролята на опори за дългите материали. Това позволява по-ефективно използване на пространството и лесен достъп до стоките.

Конзолни стелажи могат да бъдат изграждани по различни начини в зависимост от конкретните нужди и наличното пространство. Те обаче обикновено се състоят от следните елементи:

  1. Стойки (колони): Това са вертикалните структури, които поддържат конзолите и рафтовете. Те трябва да бъдат стабилни и здрави, за да издържат тежестта на дългите материали.
  2. Конзоли: Конзолите са хоризонтални страници, които се простират от стойките и носят материалите. Техните размери и здравина трябва да се избират спрямо теглото и дължината на съхраняваните материали.
  3. Рафтове или решетки: Някои конзолни стелажи използват рафтове или решетки вместо конзоли за поддръжка на материалите. Това може да предостави по-голяма гъвкавост при настройката.
  4. Закрепвания: За да се осигури стабилност и безопасност, конзолните стелажи често изискват подходящи закрепвания към пода или стените.
  5. Защитни елементи: За да се предотврати падането на материалите, може да се използват защитни елементи като стопери или решетки.

Важно е да се вземат предвид специфичните изисквания и тегло на материалите, които планирате да съхранявате на конзолния стелаж. Също така е важно да се спазват местните строителни кодекси и стандарти за безопасност при проектирането и монтажа на конзолни стелажи, тъй като те могат да носят значителни товари и могат да бъдат опасни, ако не са правилно изградени.

Обадете се сега